Glad Sommar från Elitutvecklaren

Aktuella nyheter från SS04

Här hittar ni alla nyheter och pågående aktiviteter hos oss.

  • 11 jul 2016

Så var en händelserik säsong till ända.

Det har varit ett nytt spännande år för mästerskapsgruppen i SS04 med många fina framgångar. Något tråkigt är att Julia Thurfjell och Mathilda Eriksson valt att söka sig vidare i sina simkarriärer till andra klubbar, vi önskar dem lycka till och fortsatt framgång och hoppas att få möta dem många fler gånger under tävlingar. Men glädjande är att vi får in två nya duktiga simmerskor till gruppen. Vi hälsar Henny Reuterskiöld från Danderyd och Therese Baltzarsson från SK Stimmet varmt välkomna till SS04 och mästerskapsgruppen. Therese kommer dessutom börja på Solna Gymnasium och ingå i Nationell Idrottsutbildning i Simning (NIU).

Även på Solna Gymnasium blir det en del nyheter. Jag kommer fortsatt vara huvudansvarig för NIU-Simning och arbetar halvtid på skolan som mentor åt simmarna samt lärare i specialidrott och tränings- & tävlingslära. Till min hjälp under simträningarna på skolan kommer jag att ha Justin Shields från Stockholmspolisens IF Simförening.

Första tävling för NIU-simmarna sker redan 26-27 september då vi åker till Lund på NIU-mästerskapen där vi mäter våra krafter mot alla andra NIU-skolor i landet. En mycket rolig och uppskattad tävling där vi får möta några av Sveriges bästa sim-ungdomar under avslappnade och lekfulla former. Solna Gymnasium har dessutom en stigande trend i resultatlistan där vi hävdar oss väl mot de andra skolorna.

Säsongen 15/16 har varit mycket framgångsrik för mästerskapsgruppen med mängder av framskjutna placeringar på tävlingar. Vi minns t.ex. Sophia Noréns fina simning under Stockholm Swim Open som gav henne en chans att simma b-final mot världseliten på 50 meter bröstsim. Sophia slutade totalt på en 12e plats och var fjärde bästa svenska.

Tiffani Segerbrand har två gånger under den gånga säsongen fått representera Sverige, i Bergen på Nordiska Juniormästerskapen NJM i december 2015 och alldeles precis på Europeiska Juniormästerskapen EJM i Ungern.

Hanna Hargsten simmade final på 100 meter frisim under sommarens SUMSIM i juni. Hanna slutade på en mycket fin sjätte plats.

Men största framgången av alla står återigen Sophia Norén för med en bronsmedalj under JSM i Norrköping på 50 meter bröstsim. Tiden som Sophia gjorde på JSM-finalen räckte dessutom till en A-final på SM. Och under bästa sändningstid på SVT slutade Sophia på en femte plats i konkurrens med två tjejer som ska representera Sverige på OS i Rio senare i sommar, imponerande! Sophia sänkte därmed sitt eget klubbrekord på 50 meter bröstsim till 0.32:54. Under SM-veckan var även Edward Eliasson med och tävlade. Och även om det inte blev några finaler så stod han för mycket imponerande simningar. 0.25:86 på 50 meter fjäril är ett nytt klubbrekord i långbana.

Nu tar jag sommarlov och ser fram emot en ny säsong, en säsong med nya utmaningar & framgångar. Stort tack till alla tränare och personal runt mästerskapsgruppen, alla föräldrar som är med och stöttar & hejar men framförallt tack till alla fantastiska simmare!

 

Glad sommar/

Ola Bergengren

Elitutvecklare